fredag 6 mars 2009

Kattbebis

Vi börjar komma igång på allvar med bebispreppandet nu. Barnvagnen (en Emmaljunga Twin City Cerox) är beställd, babysitters, gosedjur, lite kläder och uppblåsbar skötbordsmojäng inköpta. Jag har även insett att bebismarknaden är sprängfull av moochpotential - startpaket hit och dit, gratisblöjor från Liberoklubben, jatack! - även om jag fattar att jag lär få betala tillbaka i form av massmejlutskick och marknadsundersökningar ad nauseum. Härom helgen åkte vi till IKEA och tokshoppade bebisprylar, inklusive en spjälsäng som vi gjorde i ordning så fort vi kom hem. Tvillingar ska helst sova i samma säng som spädisar, vana som de är vid att ligga sida vid sida och mysa i magen. Sängen blev jättefin! Vi är särskilt förtjusta i mobilen med Tummen och hans vänner (R.I.P., Lasse Sandberg!) som börjar spela "You are my sunshine" när man drar upp den. Ett rätt bisarrt låtval, egentligen, med tanke på att det är en avgrundssorglig sång om förlorad kärlek. Lyssna på Johnny Cashs hjärteskärande version på "Unearthed"-boxen så fattar ni. Inte direkt vaggvisematerial.
Allra mest förtjust i spjälsängen är, som ni ser, Stella. Hon kastade en blick på den och utsåg den till sin nya favoritsovplats - möjligen i konkurrens med min huvudkudde. Vi har testat att lägga över glansiga tyger, lyfta bort henne, ropa "FY!" och klappa i händerna så fort hon hoppar ner och vid ett tillfälle lekte jag Cartman och ropade "Nooo kitty, it's miiiiine!" med genuin Cartmanröst och allt. Inget tycks riktigt bita. Hon har faktiskt självmant tappat intresset för sängen en aning de senaste veckan, så som katter brukar göra när de legat in en ny möbel i hemmet, så jag hoppas helt optimistiskt på att hon självmant ska sluta hoppa ner i spjälsängen innan bebbarna kommer hem. Meanwhile: kattuppfostrartips mottages tacksamt.

9 kommentarer:

Carina sa...

Katter är ju inte uppfostringsbara - that's why we like them! :-)

Sannolikt hinner hon dock tröttna innan bebisarna kommer.

The Girl Least Likely To sa...

Hehe, jag vet. :) Och jag tror och hoppas också att hon hinner tröttna på sitt nya sovställe innan det är dags. Om inte annat lär både hon och syrran hålla sig borta från sängen när det helt plötsligt ligger två bebisar där. De är rätt skeptiska till bebisar över huvud taget, när vi har haft besök av minimänniskor går de omkring och sniffar på behörigt avstånd. Hysteriska skräckhistorier om hur katter hoppar ner i spjälsängar och kväver nyfödda får mig bara att tänka på den där lökiga Stephen King-filmen "Cat's Eye", där det talas om att katter stjäl sovande barns andedräkt (fast katten i filmen i själva verket räddar Drew Barrymore från ett ondskefullt troll, haha). Det ska nog gå bra.

Piratdrottningen Alwilda sa...

Den spjälisen ska vi också ha! Vår plan för att slippa att bebisen ska kvävas av katter är att hänga upp ett sådant där sänghimmelsnät (som de också har på IKEA) ovanför sängen, och vid behov dra ut det över sängen. Inte för att vi vet om det hjälper, men försöka duger ju ... Jag delade dock spjälsäng med den feta katten Sally när jag var liten, och jag överlevde ju bevisligen. :-)

Vi hittade också en bedårande luftballongsmobil att hänga i taket - det första vi har köpt (om man inte räknar böcker ...), så jag går förtjust och klämmer på den hela tiden. (BF 18 augusti, så vi har ett tag kvar.)

Piratdrottningen Alwilda sa...

Jag har också gått på Liberogrejen - postade kupongen i veckan. (Gratis paket ju! Med typ ... olika grejer. Såg jag en bok??) Det som störde mig allra mest var dock att de verkligen BARA är intresserade av mamman. På kupongen var alternativen ungefär "Jag är gravid" eller "Jag har fött". Min man kände sig jättevälkommen i klubben och väldigt betydelsefull i sammanhanget. (Antagligen är det han som är pappaledig när det där paketet kommer.)

Jessica på Sapere Aude sa...

Ställ sängen lite kallt ett tag om möjligt. Mina katter lägger sig varsomhelst om det finns ett element, och inte om det inte finns ett (om det inte är en kartong...).

Alwilda: en kompis blev så trött på det där att ALLT var riktat till mamman att hon helt sonika skrev över sitt eget namn med pappans och ändrade allt så att det stod i hans namn (tex barnbidrag etc) i uppfostringssyfte. Var några år sen, och verkar ju dessvärre inte ha hjälpt, men en idé i alla fall. Om man orkar.

/Tipstjejen
ps blir alltid glad när jag hittar inlägg här!

Maria sa...

skulle tro att det blir mindre intressant när sängen är upptagen. Min katt var så gammal o stel att han aldrig brydde sig om spjälsängen (men det gjorde knappt bebisen heller... *s*) Annars kan man ju låta den stå obäddad eller kägga nått hårt över madrassen så inte katten hinner paxa den som mysbädd innan den blir upptagen

Lise sa...

Katter går väl visst att uppfostra!? (det handlar nog oftast mer om ägaren har tålamodet ;) ) Blomvattenspruta kanske kan funka!

The Girl Least Likely To sa...

Hej, lite uppföljning här! Katterna har inte ens tittat åt spjälsängen sedan bebisarna kom hem. Tror de tycker det luktar och låter konstigt där. Däremot ligger de gärna och myser i stora sängen med oss allihop, men på behörigt avstånd från småtjejerna. Ingen uppfostran har behövts!

Anonym sa...

Hi,

I begin on internet with a directory