söndag 11 januari 2009

HillbillyskräcktipsMitt sug efter hillbillyskräck tycks vara omåttligt, och istället för att börja filosofera kring huruvida min lilla hangup är ett sätt att bearbeta min livslånga identitet som närförortsbo, eller möjligen en uppgörelse med det bonnablod som trots allt rinner i ådrorna på mig, tänkte jag tipsa om en hyfsat ny, sevärd film i ämnet. Timber Falls är berättelsen om ett ungt, vackert par från DC-området som beger sig till West Virginias bergsmarker - samma trakter som i Wrong Turn, mer eller mindre! Stackars turistnäringen i West Virginia.. - för att campa men istället blir kidnappade av blodtörstiga religiösa fanatiker. Den manliga huvudrollsinnehavaren är visserligen så dum och osmidig att jag nästan satt och hejade på de blodtörstiga hillbilliesarna, och manuset har en del logikluckor, men vem bryr sig? Det är hillbillyskräck! Som en kul bonus är dessutom den kvinnliga religiösa fanatikern (en till oigenkännelighet förändrad Zelda från Sabrina, tonårshäxan!) försvinnande lik Donna Tartt - en Donna Tartt i countryfierad Log Ladyskrud, nota bene, men visst finns likheten där? Den enda bild jag kunde hitta är inte klockren, så ni får helt enkelt se filmen själva, alternativt lita på mitt omdöme. Något med den isiga blicken och spikraka pagen, tror jag.Donna Tartt?Is that you, Ida?

4 kommentarer:

Laskask sa...

Men skoja inte!

Min USAs kust-till-kust-dröm har åkt på sig en törn sedan jag såg "The Hills have Eyes I och II". Man vågar ju inte ge sig utanför de stora vägarna. Nu råkar ju hillbillisarna där vara muterade, men anywho! Skitläskiga är de ju.

Kajsa sa...

apropå det så föreslog jag min kille att vi skulle semestra i östeuropa i sommar och han bara "ehh, har du sett Hostel eller? tror inte det va". Det är så fint med fördomar som vilar på cineastisk grund.

The Girl Least Likely To sa...

Haha, jag tror att alla mina egna fördomar vilar på cineastisk eller litterär grund. :) Men seriöst, just West Virginia har blivit extra illa tilltygade i hillbillyskräckvågen. Undrar om turistnäringen drabbats, eller om det tvärtom lett till en ökning av morbida storstadsturister som vill campa i skogen och leka life imitating art? Den nya realityshow (producerad av Sam Raimi) där deltagarna utsätts för olika klassiska skräckfilmsscenarion tyder ju snarast på det.

Stewe sa...

Hähä, hillbillyskräck. Ett mycket bra ord...

Vad sägs om bastuskräck? Jo det är sant, en ny skräckfilm som utspelar sig i de djupaste skogarna i finland! Finns för nedladdning på:
http://tankafett.com/torrent/11832/Sauna.2008.FiNNiSH.DVDRip.XviD.SWESUB-KickFoot

Missas på egen risk, och keep up the good bookwhoringjob.
mvh s.