måndag 30 juni 2008

Ett litet kontrollfreak, snart bortom sin comfort zone

Kommunal varslar om busstrejk i Stockholm* från och med imorgon, och som alltid när saker plötsligt befinner sig bortom min handlingsförmåga vaknar min inre (I WISH yttre, minus botoxen dårå!) Bree Van de Kamp till liv. Jag bor i en kommun som är helt och hållet beroende av bussförbindelser. Mellan vår lilla förortsidyll och Staden ligger en lång motorvägssträcka, så att cykla eller gå är inte att tala om. Återstår att min käre make får leka chaufför åt mig, en lösning som är lite sådär ur a) miljösynpunkt och b) frihetssynpunkt, eftersom vi binder upp oss till varandra och varje spontanfika, shoppingtur eller afterwork blir ett logistiskt problem. För att inte tala om att jag missar min dyrbara lästid.

Jag sympatiserar förstås med busschaufförernas situation - finns det NÅGON yrkesgrupp, lapplisor möjligen undantagna, som får ta så mycket oförtjänt skit som busschaffisarna, företrädelsevis i rusningstrafik, när avgången redan är försenad? - men är av födsel och ohejdad vana väldigt skeptisk till förändringar. Det tog mig flera veckor att acklimatisera mig till min nya, Centralbrofria färdrutt till jobbet.

* Först skrev jag bara "busstrejk", utan geografisk förtydling. Sedan insåg jag att det finns andra delar av Sverige än Stockholm. Eller, jag har hört vaga rykten, läst om det i sagorna etc...

Inga kommentarer: