torsdag 17 januari 2008

Ett biblioteksbesök senare..

Hudens tid - Anja Snellman
Mannen under trappan - Marie Hermansson
Ge sig hän - Pia Tafdrup
Mörkrets mästare: skräcklitteraturen genom tiderna - Rickard Berghorn & Annika Johansson
Motsols - Mirja Unge
Avund - Kathryn Harrison
Drowning Ruth - Christina Schwarz
Jägarna på Karinhall - Carl-Henning Wijkmark
Agnes Cecilia - en sällsam historia - Maria Gripe
Kärleken till Sofia Karlsson - Anders Paulrud

15 kommentarer:

Marianne sa...

Jägarna på Karinhall vill jag veta allt om sedan.

cassiopeia81 sa...

Åh, det var ju en riktigt diger hög som du kom hem med. (Inte för att vi som dina trogna bloggläsare geentligen hade väntat oss annat...)

Varför låter Mirja Unge så bekant?
Kathryn Harrison är jag fortfarande avskräckt från efter att ha kämpat mig genom hennes Glöd i gymnasiet (i mitt tycke en ytterst oglödande bok, men det kanske hade med åldern att göra?)
Agnes Cecilia är alltid ett säkert kort, åh, det är flera år sedan jag läste den senast...
Hudens tid läste jag också för flera år sedan, den var min första kontakt med Anja Snellman (eller Kauranen som hon kallar sig numera). Tyckte att den var riktigt läsvärd och intressant. Ser fram emot att läsa dina reflektioner kring den (och kring de andra böckerna)!

The Girl Least Likely To sa...

Marianne: You bet! Är väldigt nöjd med att jag fick tag på den.

Cassiopeia81: Ja, åh, Agnes Cecilia funkar alltid. Har haft ett nästan fysiskt sug efter den boken ett bra tag nu. Hudens tid blir den första av låneböckerna jag ger mig på, tror jag. Fastän jag fick släpa hem ett tungt lass är böckerna allihop rätt tunna - under 350 sidor - så jag tror att jag kommer hinna läsa ut dem innan det är dags att lämna tillbaka. Om inte är det ju bara att låna om.

Mirja Unge brukar vara omnämnd på kultursidorna rätt ofta, det kanske är därifrån du känner igen namnet?

Magix sa...

nåja, det var ju imponerande! Nu ska du bara minnas att läsa och returnera dem i tid :P

Hermia sa...

Intressant med Gripes bok, ett liknande sug har jag haft efter hennes skugg-böcker så de har jag nyss påbörjat en omläsning av. Ska bli intressant se vilket intryck nyläsningen ger!

Martina sa...

Jag hajar alltid till när jag läser titeln på Paulruds bok, eftersom en av mina bästa vänner heter Sofia Karlsson... men det är väl ett rätt vanligt namn. Kul är det hursomhelst.

Lisa sa...

Åh, Motsols är min Unge-favvo! Hon är helt underbar ... och det ska bli kul att se vad du tycker om Hudens tid även om det är den av Anjas som jag gillar minst. Får du inte tag i rädslans geografi skulle du ju kunna låna den av mig!

Sara sa...

Men hallå! Ingen kommentar på min trailerlänk? ;-)

Helena sa...

Sara: Jag kan inte se trailers på min jobbdator, sorry doll. ;(

Sara sa...

Ah, men då får du kolla upp den sen - jag tror att du kommer att finna det intressant... ;)

The Girl Least Likely To sa...

Lisa: Rädslans geografi FANNS på biblo, men jag tyckte att Hudens tid passade så bra in i mitt tema döden-projekt, så jag tog den istället. Nästa lånespree, dock...! Intressant att du gillar Hudens tid minst; jag tycker den är skiiiitbra so far. Om det är Snellmans sämsta måste hon vara grym!

Susanne sa...

Mirja Unge har även skrivit pjäser. En handlar om en våldtäkt, en ungdomspjäs. Har fått för mig att hon skriver mest för ungdomar? Vilket i och för sig inte hindrar mig, som läst om Cynthia Voights Tillermanserie alldeles nyss.

Hmm, handlar inte Rädslans geografi om en grupp kvinnor som... ja, jag vill inte förstöra för någon här nu, men Tema Döden verkar mycket passande.

Ullis sa...

Om det var någon bok jag trodde du redan hade så var det nog Agnes Cecilia(?)

The Girl Least Likely To sa...

Ullis: Det kunde man tro, ja, men när jag var en liten bokmal lånade jag alla böcker, även älsklingsböckerna, på bibliotek. Veckopengen gick till Kitty-böcker eftersom bibliotekarierna envisades med att det inte var god litteratur. :) Och nu i vuxen ålder, när jag har råd att köpa det jag vill ha, har det inte blivit av att jag köpt upp mig på gamla favoriter från barndomen. Men snart...!

Anonym sa...

Korrfel: Hon heter Pia Tafdrup, inte Taldrup.