måndag 8 oktober 2007

Oh, and by the way...

Jag kommer att prata om Kevin. Snart. Måste bara samla mig först.

4 kommentarer:

Spectatia sa...

Har inget klokt att säga om boken, då jag inte har läst den, men måste bara få berätta att varje gång jag hör/läser den titeln tänker jag att den istället skulle ha varit "Vi skulle ha pratat om Kevin för väldigt länge sedan"...

The Girl Least Likely To sa...

Det hade varit en lämplig titel, ja. Usch, det var länge sedan jag reagerade så starkt på en roman.

Kajsa sa...

Är det inte det som är grejen med Shriver lite grann? Att hon hela tiden tar upp, i min mening starkt feministiska, frågor som sällan får uppmärksamhet? Jag läste hennes "Double Fault" i somras och blev totalt KNOCKAD. Den handlar om kvinnor som är dåliga förlorare och som inte klarar av vara sämre än män i sport (och varför skulle de, egentligen? Varför förknippas kvinnorollen med att vara god förlorare, alltid förespråka fair play osv?). Nu handlar ju Kevinboken visserligen mycket om eventuell ondska och skolmassakrer och hela den biten, men det finns ju också den delen som du verkar ha blivit tagen av, nämligen kvinnor som inte riktigt klarar av att älska sina barn och som inte bli lyckliga av mammarollen. Jag tycker att hon är sjukt intressant som författare.

The Girl Least Likely To sa...

Kajsa, jag har inte läst Double Fault men jo, visst är det lite av hennes grej. Jag har nu nästan läst ut "Kevin" och sympatiserar mer och mer med berättarjaget, och har funderat jättemycket på hur tabu det är att skriva om kvinnor som känner sig ambivalenta inför mammarollen. Det ska bara vara ren hallelujaglädje från första stund, allt annat sopas under mattan. Inte undra på att många mår skit.

Läs The Post-Birthday World om du inte redan gjort det!