torsdag 11 oktober 2007

Eureka!

The Grass Is Singing är det jag har läst! Så klart. Vid tidpunkten (1997) var jag dock helt insnöad på Morrissey-godkänd brittisk arbetarklasslitteratur och Oscar Wilde, så jag minns inte så mycket. Måste konsultera mammas bokhylla. Visst känns Doris Lessing som en mammas bokhylla-författare? På ett bra sätt, alltså.

7 kommentarer:

Spectatia sa...

Jo precis, en mammas bokhylla-författare. Men kul att höra att du tycker hon var bra. Jag har dålig koll på henne, men det lär väl åtgärdas så småningom.

Karin sa...

JA, exakt! Mammas bokhylla - here I come! skulle jag utropa om jag inte arbetade på bibliotek :-)

sofie sa...

Jag har också läst just Gräset sjunger faktiskt, i vår bokklubb på den tiden när det begav sig. Minns att jag tyckte den var lite svår att ta till sig, men det var också en av de böcker som ledde till mest diskussion i gruppen. Boken blev liksom bättre efter diskussionen.... Det är väl hon som skrivit om Ben, "barnet..." "pojken..." el nåt sånt??

The Girl Least Likely To sa...

Sofie: Det femte barnet. Den finns också i min mammas bokhylla. :)

Sara sa...

Min chef sa att Doris Lessing var nyckeln till tjejer på hans tid. ;)

The Girl Least Likely To sa...

Sara: Hahaha, det kan jag verkligen tänka mig.

Anonym sa...

Mammas bokhylla.. Hehh, hon finns i min bokhylla (och jag är inte en mamma), dock pga att jag glömt avbeställa månadsboken i någon bokklubb för längesen men det är kanske dags att damma av dem nu då!? :)