tisdag 24 juli 2007

Mätt på Harry Potter

Jag vet inte om det är Rowlings adverbsjuka eller att jag är för djupt inne i Denise Minas sjaskiga åttiotals-Glasgow, men nya Harry Potter känns inte särskilt upphetsande. Jag måste nog komma in i rätt stämning innan jag kan börja plöja sido på allvar. Hinka Earl Grey - i min värld är Harry Potter synonym med tedrickande, det är väl det där anglofila som spökar - och sätta på trollkarlshatten innan min förkärlek till spoilers blir övermäktig.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag förstår vad du menar. Jag håller också på att läsa den och känner mig inte alls särskilt peppad. Det hela känns tämligen oinspirerat och det blir mer och mer uppenbart att karaktärerna för det mesta inte har mer djup än de papperssidor de lever på... Potterböckerna har alltid levt mycket skolmiljön och de intriger som följer med den och en bok som inte tar avstamp i Hogwarts, tja, hur kul är det egentligen? Men vi får väl se vad som händer. Jag kanske dömer på förhand.

The Girl Least Likely To sa...

Ja, exakt! Det är först nu som jag inser hur mycket Hogwarts och hela skolmiljön spelat in i min Harry Potter-pepp. Och språket som sagt... jag vet, jag vet, det är en barnbok, men ändå. Jaja, vi får se.

Har du läst The Dead Hour än förresten? Sååå bra. Paddy Meehan i mitt hjärta!

Sara sa...

Nej, men jag beställde den samtidigt som HP7, så den ligger i min bokhög (mitt bokberg?) och väntar...